Bulzul Godina

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
28 Feb 2016 | 3943 vizualizari
Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in general, ma atrag provocarile oarecum iesite din tipare, astfel incat, am pregatit cu dedicatie speciala acest bulz. De ce bulz? Fiindca mi-a inspirat cam acele atribute pe care le vad eu in Marian Godina. Un preparat simplu, (exact ca el, un om simplu, obisnuit), cu gust, cu traditie, si totusi reinventat prin modalitatea de pregatire, cu atingeri picante (o boia iute vinovata), capabil "sa  bata" preparate, sa zicem, superioare, exclusiviste. Intr-un cuvant, un bulz indraznet si de nerefuzat!  

Ingrediente

  • pt mamaliguta
  • 200 gr malai
  • un praf sare
  • apa
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza cheddar
  • 100 gr branza de burduf
  • patrunjel verde
  • 30 gr bilute mozzarella
  • 1 carnat afumat de casa
  • 200 gr bacon cuburi
  • 4-5 ciuperci
  • paprika afumata iute
  • sare
  • 3 oua

Mod de preparare

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.

Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.

Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.

Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele. 

Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.

Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulzul Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

Iata cum se prepara Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval: Pentru a pregăti aluatul, amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol mare. Adaugă treptat făina...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2016, 16:57
Mamaaaa! Cate branzeturi ai folosit! Sa mor si alta nu, de pofta!! pt mine carnurile pot sa lipseasca, dar branzeturile desavarsesc preparatul...
la 28.02.2016, 16:57
Da ce de bunătăți are Bulzul Godina !
la 28.02.2016, 17:04
Pe bune daca nu poftesc la muraturile alea, nu ca restul nu arata tare atragator si apetisant...
la 28.02.2016, 17:09
Bietul Godina, l-ai pus la fiert, sa se bata si la sfarsit i-ai tras cu muratura
la 28.02.2016, 17:12
Incredibil ce ai facut tu aici
Stiam de cand ai zis ca-ti place provocarea asta ca ai sa vii cu ceva deosebit,special.
Felicitari Laura,ma uimesti mereu cu inventivitatea ta
Pe mine nu m-a inspirat deloc aceasta provocare,de altfel recunosc ca nici de Godina asta nu stiu prea multe

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking