Ingrediente
- brânză burduf 300 gr.
- slăninuţă afumată sau kaiser 200 gr.
- mămăligă (de preferinţă mai moale, dar nu terci)
Mod de preparare
Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar.
Am pus de mămăligă, între timp mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras slăninuţa la tigaie, cât să se rumenească un pic şi a scos-o pe hârtie absorbantă. Sincer, când s-a făcut mămăliga am întins cu o bucată în tigaia unde am rumenit slăninuţa. :D
Am aşezat într-un vas de yena un strat de mămăligă, apoi unul de burduf rasă, apoi slăninuţă, alt strat de mămăligă, altul de brânză, şunculiţă, apoi doar unul de mămăligă şi am presărat un strat de brânză deasupra.
Am dat compoziţia la cuptor cât să se omogenizeze un pic totul şi am scos-o când brânza de deasupra a început să se reverse ca o lavă numai bună de mâncat.
Sincer, am spart şi-o ceapă când am servit, am zis că aşa face un ţăran sănătos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz antigrăsime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (56)
|