Ingrediente
- 350 g carnat si carne afumata (de casa)
- 200 g telemea
- 3 oua
- 150 g cascaval
- Pentru mamaliga:
- 500 ml apa
- 500 ml lapte
- 250 g malai
- 50 g unt
- 50 g parmezan (optional)
- 1/2 lingurita.sare
Mod de preparare
Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit.
Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit 7-8 minute fara sa adaug ulei. Intr-un vas yena, am pus jumatate din mamaliga si am nivelat.
Am presarat branza rasa apoi am pus amestecul prajit. Am acoperit cu restul de mamaliga si am nivelat din nou. Deasupra am pus cascavalul ras apoi am facut trei adancituri cu un polonic. In fiecare adancitura am spart cate un ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz "Taci si înghite"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|