Ingrediente
- 200 gr. malai;
- 500 ml. lapte dulce;
- 1 lingura cu unt;
- 3 oua;
- 100 ml. smantana;
- sare
- slaninuta afumata (optional);
- branza de burduf (optional);
- 1 ceapa alba/rosie (optional);
Mod de preparare
Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale.
Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.
Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3 adancituri in care spargem cate un ou.
Presaram putina sare peste oua si bagam la cuptorul incins la 200 grade pana cand se coaguleaza albusul si devine de culoare alba.
Taiem slaninuta felii si o prajim putin.
Spargem (taiem) o ceapa alba sau rosie, zdrobim un bot de banza de burduf si ne ospatam pana nu mai putem. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|