"Bunaciune" la cuptor

Postat de Onesta in Mancaruri cu carne
11 Ian 2011 | 7803 vizualizari
"Bunaciune" la cuptor

Ptr ca ma situiez intre adevarata Moldova ( unde se mananca si cartofi si branza ) si Ardeal ( unde se mananca si cartofi si specialitati de porc ) , m-am hotarat sa le imbin si sa le dau la cuptor ... a iestit ceva bestial , zic eu

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi
  • 400 g telemea , sau branza Feta
  • 200 g smantana
  • 300-400 g cascaval
  • 400-500 g specialitati de porc afumate ( muschi file , bacon , ceafa ... )
  • unt

Mod de preparare

Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i gustos si sanatos .

Intr-un vas termorezistent uns cu unt din abundenta , se pune un strat de feliute din spacialitatile agreate , jumatate din cantitatea de cartofi si telemeaua data prin razatoare si amestecata cu smantana ; se continua cu inca un strat de afumaturi si restul de cartofi . Se finalizeaza totul cu cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari ( daca-l razuiti pe cea cu ochiuri mici , patiti ca mine ( nu se va topi , se va cam arde ) si se da la cuptorul preincalzit , la o temperatura de 170 de grade , pana se rumeneste frumos si-ti excita papile gustative ( hihi ) .

Daca ti-a placut reteta noastra ""Bunaciune" la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Postat de Caty

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc in sos picant Mai intai am spalat si am uscat carnea cu prosoape de hartie. Am taiat-o cuburi mici si am calit-o in uleiul fierbinte, pana s-a...

Citeste continuarea

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Postat de TAB1TA

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Se condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 11.01.2011, 11:51
bunăciune.. daa
la 11.01.2011, 11:56
IONIXULE , daca-ti place ,
la 11.01.2011, 11:58
bunaciune vreau si eu Arata ffff bineeeee
la 11.01.2011, 12:01
foarte bun vreau si eu
la 11.01.2011, 12:14
Arata tare bine,vreau si eu

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking