Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

Postat de AndrutzaP in Mancaruri de post
20 Iun 2016 | 7998 vizualizari
Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

Mergeti prin padure si gasiti bureti laptosi, ii adunati si daca tot urmeaza sa faceti un gratar nu este o idee rea sa-i pregatit si pe ei. Nu aveti nevoie decat de usturoi si o tigaie. Pofta vine mancand!  

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg bureti laptosi
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare, otet
  • 1 rosie (optional)
  • ulei

Mod de preparare

   Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.

   Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i tocati marunt.

   Intr-o tigaie puneti putin ulei si apoi trantiti si buretii tocati. Lasati bureti sa se caleasca bine.

   Cand sunt gata adaugati usturoiul tocat marunt (2 catei ii zdrobiti in palme si ii aruncati deasupra) si rosia taiata felii si mai lasati 2-3 minute.

   Inainte de servire stropiti totul cu otet din belsug.

  Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de ghebe, la cuptor

Postat de rhapsody

Chiftele de ghebe, la cuptor

1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat. 2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine. 3. Preincalzim cuptorul la...

Citeste continuarea

Ghiveci cu legume

Postat de Irina

Ghiveci cu legume

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.  Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2016, 11:08
buni
la 20.06.2016, 11:21
la 20.06.2016, 11:22
la 20.06.2016, 13:00
la 20.06.2016, 16:31

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking