Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

Postat de AndrutzaP in Mancaruri de post
20 Iun 2016 | 8025 vizualizari
Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

Mergeti prin padure si gasiti bureti laptosi, ii adunati si daca tot urmeaza sa faceti un gratar nu este o idee rea sa-i pregatit si pe ei. Nu aveti nevoie decat de usturoi si o tigaie. Pofta vine mancand!  

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg bureti laptosi
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare, otet
  • 1 rosie (optional)
  • ulei

Mod de preparare

   Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.

   Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i tocati marunt.

   Intr-o tigaie puneti putin ulei si apoi trantiti si buretii tocati. Lasati bureti sa se caleasca bine.

   Cand sunt gata adaugati usturoiul tocat marunt (2 catei ii zdrobiti in palme si ii aruncati deasupra) si rosia taiata felii si mai lasati 2-3 minute.

   Inainte de servire stropiti totul cu otet din belsug.

  Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Guacamole

Postat de comanligia

Guacamole

Intai se taie avocado pe mijloc si se scoate samburele. Se scoate miezul cu o lingura sau cu un cutit special penru avocado. Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de xana

Fasole batuta

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2016, 11:08
buni
la 20.06.2016, 11:21
la 20.06.2016, 11:22
la 20.06.2016, 13:00
la 20.06.2016, 16:31

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking