Burger cu peste

Postat de Bianca20 in Sandvisuri
21 Aug 2015 | 3187 vizualizari
Burger cu peste

Ingrediente

Chifle:

  • 350 ml. apa calduta;
  • 550-600 g. faina;
  • 1 ou;
  • 25 g. drojdie proaspata;
  • un praf de sare;
  • 3 lg. ulei;
  • 1 lg. zahar;

Chiftele:

  • 500 g. peste (somon, cod, crab, salau etc.)
  • 10-12 lg. pesmet;
  • 4 lg. ceapa taiata marunt;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1/2 ardei iute (optional);
  • 1 lgt. mustar;
  • 1 lg patrunjel tocat;
  • 2 lg. morcov ras;
  • un praf de sare;
  • 1 ou;

In plus:

  • ketchup;
  • castraveti murati;
  • cascaval;
  • un galbenus + 2 lg. apa + susan;
  • 2 lg. ulei de masline;

Mod de preparare

  Chifle: Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si jumatate din faina ramasa. Se amesteca, se adauga sarea si restul de faina. Se framanta timp de 8-10 minute. Se pune aluatul rezultat intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 60 de minute.

  Dupa trecerea timpului. se scoate aluatul si se formeaza bile de marimea unei mingi de tenis (sau puteti sa le faceti mai mari sau mai mici, dupa plac) . Se pun in tava si se aplatizeaza. Se lasa sa creasca pentru inca 10-15 minute. Se ung cu galbenusul de ou si se presara susan. Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se scot si se lasa sa se raceaasca complet.

  Chiftele: Se curata pestele de piele si de spini si se taie marunt ( se poate da si prin robot). Se adauga oul, ceapa, ardeiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, sarea, morcovul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga cate o lingura de pesmet si se amesteca pana se leaga compozitia. Cantitatea de pesmet difera in functie de tipul de peste folosit. Se formeaza bilute de marimea chiflelor, se pun in tava si se aplatizeaza. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet.

   Asamblare: Se taie chifla si se scoate miezul din capacel (puteti sa nu o faceti dar mie imi place mai mult asa). Se pune ketchup pe baza, se adauga chifteluta, castravetii taiati si cascavalul. Se pune capacelul si se mai dau la cuptor la 200 de grade pana se topeste cascavalul(3-5 minute). Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Burger cu somon

Postat de simona72

Burger cu somon

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam...

Citeste continuarea

Burger de peste

Postat de RuxyRux

Burger de peste

Pestele se curata cu multa rabdare de oase( mare atentie, nu va grabiti). Se toaca si se dau legumele pe razatoare. Pestele curatat se pune in blender impreuna cu legumele, restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2015, 11:46
la 21.08.2015, 11:50
Arata foarte bine! Felicitari pentru toate retetele placute si minunate pe care le impartasesti cu noi!
la 21.08.2015, 11:52
Multumesc mult, Ela!
la 21.08.2015, 12:00
Cu drag Bianca!
la 21.08.2015, 12:23
Arata delicios!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking