Burger de miel cu ou prajit si Aioli

Postat de Satisfyyourcravings in Oaie
25 Mar 2016 | 3047 vizualizari
Burger de miel cu ou prajit si Aioli

Ingrediente

  • Pentru burgeri:
  • 680 grame carne tocata de miel
  • 1 1/2 lingurita seminte de cumin
  • sare/piper
  • Pentru Aioli:
  • 1 ceapa rosie
  • 230 ml ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • 125 ml ulei de rapita
  • Pentru servit:
  • 2 avocado
  • sucul de la 1 lime
  • 4 chifle
  • felii de rosii
  • frunze salata
  • 4 oua ochiuri

Mod de preparare

Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.

Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu galbenusurile, sucul si coaja de lamaie, sare si piper si se transforma in pasta. In timp ce robotul functioneaza, se adauga 118 ml ulei de masline si uleiul de rapital, putin cate putin, pana devineun sos omogen si cremos. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se curata avocado de coaja si samburi si se amesteca cu semintele de cumin, sare, piper si sucul de lime, sfaramand totul cu o furculita pentru a obtine o pasta. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se taie chiflele logitudinal in 2 si se ung cu restul de ulei de masline. Se gatesc cateva minute, pe gratar fierbinte, pana devin crocante. 

Se gatesc burgerii pe gratar, 10 minute, pana sunt gatiti complet, intorcandu-i o singura data.

Se servesc in chifle unse cu crema de avocado, cu sosul aioli, felii de rosii, salata si oua prajite ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de miel cu ou prajit si Aioli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de MotanLaOale

Friptura de miel

Pulpa de miel se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2016, 14:56
oh da!! preferatul meu burgerul de miel!!!
la 25.03.2016, 14:57
cat de bun trebuie sa fie!
la 25.03.2016, 15:07
la 25.03.2016, 15:10
Delicios!
la 25.03.2016, 15:13
Daca-i cu miel imi place..

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking