Ingrediente
- 350 grame tofu moale
- 1 ou mare
- 75 de grame pesmet integral
- 8 rosii coapte
- o lingura otet din vin rosu
- 2 tulpini busuioc
- 400 grame salata amestecata cu varza rosie
- ulei de masline
- 2 crengure rozmarin
- 50 grame branza Cheddar
- 50 grame castraveti murati
- 2 lingurite cu varf de pesto
- Pentru dressing:
- 4 linguri iaurt degresat
- 1 lingura otet din vin alb
- 1 lingurita mustar Dijon
- 4 tulpini busuioc proaspat
- 1/4 chili
Mod de preparare
Se impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul.
Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele.
Se toaca rosiile grosier si se calesc intr-o tigaie nonaderenta, la foc mare, impreuna cu otetul, piper si putina apa.
Se sfarama rosiile din cand in cand pana devin pasta si se gatesc 10-15 minute. La final se adauga busuiocul, sare si piper.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing cu ajutorul unui blender.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se prajesc frunzele de rozmarin cateva secunde. Se aseaza chiftele din tofu deasupra si se gatesc 3 minute pe parte.
Se aseaza felii de branza pe fiecare burger, se reduce focul la mic, se acopera si se lasa la gatit inca 2-3 minute.
Se amesteca salata cu 1/2 din dressing, pastrand restul pentru alta ocazie.
Se unge fiecare burger cu ketchup-ul obtinut anterior si se aseaza felii de castraveti murati deasupra.
Pot fi serviti traditional, intr-o chifla sau cu cartofi dulci la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger din tofu cu Ketchup rapid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|