Burger mediteranean vegetarian

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
30 Mar 2016 | 3544 vizualizari
Burger mediteranean vegetarian

Stiti care-i cea mai mare bucurie a unui vegetarian? Daca nu stiti...va spun eu care am imbratisat acest stil minunat de viata in 2009....cea mai mare bucurie este ca atunci cand gatesti pentru tine...sa obtii un " wowwww! "si o cerere de 3 portii de la un carnivor inrait :))))))) Astazi cu acest burger...am obtinut un cutit si am trecut mai departe la emisiunea Chefi la cutite de acasa :))))))) de la copilul meu mare Chef ... care a zis: si acum mami, sa te vedem mai departe ....:))))))

Ingrediente

  • 1 vanata medie
  • 1 zucchini rotund
  • sare de mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 chifle
  • 5 rosii
  • trei foi mari de salata
  • doua trei linguri de salata de sfecla cu hrean
  • susan

Sos mediteranean:

  • 2 catei mari de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de miere
  • 1 lingura otet de Modena
  • 1 lingurita mustar
  • sare de mare
  • piper
  • un praf bun de turmeric
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • busuioc
  • 2 lingurite ulei de masline cu oregano

Mod de preparare

Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant.

Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot pe un platou separat, se trec imediat fierbinti prin sos.

Sosul: se pune uleiul de masline, cel cu oregano, usturoiul zdrobit,  lamaia, apoi mustarul, otetul si mierea, sarea,  piperul, turmericul, busuiocul.

Montam burgerul dupa inspiratie: jumatate de chifla, feliile de zucchini, cele de vanata, rosii, sfecla cu hrean etc....si la final susanul.

Mancati burgerul cald...si s-aveti pofta...ca tare-i gustos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger mediteranean vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de linte cu fistic

Postat de simona72

Pate de linte cu fistic

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si...

Citeste continuarea

Pilaf turc de bulgur

Postat de ctlina

Pilaf turc de bulgur

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 22:11
Ohhhh da!!! Fix pe gustul meu!
la 30.03.2016, 22:12
Imi place mult ce ai facut aici mai ales ca si mie imi plac mult legumele
la 30.03.2016, 22:14
Cred ca este bun, dar Motan prefera cu carnita
la 30.03.2016, 22:16
Vreau vreau vreau!!!
la 30.03.2016, 22:19
O daaaa! Minunat!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking