Ingrediente
- 1 vanata medie
- 1 zucchini rotund
- sare de mare
- 3 linguri ulei de masline
- 5 chifle
- 5 rosii
- trei foi mari de salata
- doua trei linguri de salata de sfecla cu hrean
- susan
Sos mediteranean:
- 2 catei mari de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite de miere
- 1 lingura otet de Modena
- 1 lingurita mustar
- sare de mare
- piper
- un praf bun de turmeric
- 1 lingura zeama de lamaie
- busuioc
- 2 lingurite ulei de masline cu oregano
Mod de preparare
Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant.
Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot pe un platou separat, se trec imediat fierbinti prin sos.
Sosul: se pune uleiul de masline, cel cu oregano, usturoiul zdrobit, lamaia, apoi mustarul, otetul si mierea, sarea, piperul, turmericul, busuiocul.
Montam burgerul dupa inspiratie: jumatate de chifla, feliile de zucchini, cele de vanata, rosii, sfecla cu hrean etc....si la final susanul.
Mancati burgerul cald...si s-aveti pofta...ca tare-i gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger mediteranean vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|