Burger mediteranean vegetarian

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
30 Mar 2016 | 3558 vizualizari
Burger mediteranean vegetarian

Stiti care-i cea mai mare bucurie a unui vegetarian? Daca nu stiti...va spun eu care am imbratisat acest stil minunat de viata in 2009....cea mai mare bucurie este ca atunci cand gatesti pentru tine...sa obtii un " wowwww! "si o cerere de 3 portii de la un carnivor inrait :))))))) Astazi cu acest burger...am obtinut un cutit si am trecut mai departe la emisiunea Chefi la cutite de acasa :))))))) de la copilul meu mare Chef ... care a zis: si acum mami, sa te vedem mai departe ....:))))))

Ingrediente

  • 1 vanata medie
  • 1 zucchini rotund
  • sare de mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 chifle
  • 5 rosii
  • trei foi mari de salata
  • doua trei linguri de salata de sfecla cu hrean
  • susan

Sos mediteranean:

  • 2 catei mari de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de miere
  • 1 lingura otet de Modena
  • 1 lingurita mustar
  • sare de mare
  • piper
  • un praf bun de turmeric
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • busuioc
  • 2 lingurite ulei de masline cu oregano

Mod de preparare

Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant.

Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot pe un platou separat, se trec imediat fierbinti prin sos.

Sosul: se pune uleiul de masline, cel cu oregano, usturoiul zdrobit,  lamaia, apoi mustarul, otetul si mierea, sarea,  piperul, turmericul, busuiocul.

Montam burgerul dupa inspiratie: jumatate de chifla, feliile de zucchini, cele de vanata, rosii, sfecla cu hrean etc....si la final susanul.

Mancati burgerul cald...si s-aveti pofta...ca tare-i gustos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger mediteranean vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu ceapa

Postat de timea

Placinta cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta  si lasam la dospit 10 minute.  Punem intr-un vas faina si sarea, iar in mijloc facem o...

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de timea

Legume la cuptor

Curatam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate. Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati.  Ceapa o taiem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 22:11
Ohhhh da!!! Fix pe gustul meu!
la 30.03.2016, 22:12
Imi place mult ce ai facut aici mai ales ca si mie imi plac mult legumele
la 30.03.2016, 22:14
Cred ca este bun, dar Motan prefera cu carnita
la 30.03.2016, 22:16
Vreau vreau vreau!!!
la 30.03.2016, 22:19
O daaaa! Minunat!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking