Burger vegan cu legume pai prajite

Postat de Bucataras in Vegan / Raw vegan
17 Iun 2020 | 2972 vizualizari
Burger vegan cu legume pai prajite

Am descoperit de curand burgerii vegani, pe baza de proteine din mazare, grau si soia, ce imita surprinzator de bine gustul carnii. Foarte gustosi, chiar va recomand sa ii incercati.  Eu i-am preparat pe gratar, dar nu i-am servit in clasica chifla de paine ci i-am garnisit cu o portie de legume pai si o salata colorata.  O alta descoperire sunt legumele pai precongelate, sfecla, morcov si pastarnac, pe care le poti pregati la cuptor sau la tigaie daca le preferi mai crocante.  Oricum, iata o reteta numai buna pentru o zi de post si pentru iubitorii stilului de viata vegan. 

Ingrediente

  • 2 burgeri vegani Next Level Meat
  • 450 g mix de legume pai preprajite
  • ulei de masline
  • frunze de salata - mangold, rucolla, spanac
  • 2-3 capsuni feliate
  • otet din cidru de mere
  • sare si piper

Mod de preparare

Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta. 

Scoate-i si pune-i deoparte. 

Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul incalzit la 200 grade cam 20-25 minute, intoarce-le pe ambele parti, pana se rumenesc si ele.

Altfel, daca le preferi prajite, pune-le in tigaie, in ulei incins, ca pe cartofi si in 3-4 minute sunt gata prajite, frumos rumenite. Scoate legumele din tigaie pe un prosop de hartie cat sa absoarba surplusul de ulei.

Aranjeaza legumele pai pe un platou generos, adauga o paleta de salata frumos colorata (mangold, spanac, rucolla, capsuni) si pune burgerul vegan deasupra. 

O explozie de culori si de gusturi s-a produs in farfuria mea, ceea ce va invit si pe voi sa creati. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger vegan cu legume pai prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

Postat de panacris

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate...

Citeste continuarea

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Postat de Bucataras

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.  Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.  Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2020, 10:51
la 17.06.2020, 11:08
Interesant!
la 17.06.2020, 14:11
Yammi, imi place!
la 17.06.2020, 14:20
Vreau si eu din bunatate!
la 17.06.2020, 18:35

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking