Burgeri facuti acasa

Postat de simona72 in Sandvisuri
4 Dec 2015 | 3936 vizualizari
Burgeri facuti acasa

Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food. Avantajul acestor mancaruri este ca se fac rapid, se gasesc la colt de strada si este ieftina. Toate bune si frumoase, nu am nimic impotriva mancarurilor fast-food atat timp cat sunt facute in casa sau facute la colt de strada cu ingrediente de calitate. Este ok daca sunt consumate ocazional si nu facem un obicei din a manca mancare fast-food zilnic…

Ingrediente

Pentru burgeri:

  • 300-350 gr pulpa de porc
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brut
  • 4-5 linguri ulei de masline pentru prajit
  • In plus:
  • 4 chifle
  • 4 felii branza chedar
  • Rosii
  • Mustar cu seminte
  • Maioneza
  • Castraveti murati
  • Frunze de salata

Mod de preparare

Pentru burgeri: taiem carnea cuburi si o macinam nu foarte marunt. Daca puteti o taiati din cutit, dar asta e deja pentru profesionistiJ) Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline. Cand se inmoiae ceapa, adaugam putin zahar brut si o lasam pe foc pana incepe sa se caramelizeze. Adaugam ceapa calita la carnea tocata, plus sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Framantam carnea bine, o strangem in palma sa ne iasa carnea printre degete, timp 3-4 minute. Lasam carnea sa se odihneasca pana ne pregatim celelelalte ingrediente.

Se pregatesc frunzele de salata, rosiile si castravetii se taie in felii.

Impartim compozitia de burgeri in 4 parti aproximativ egale. Luam o bucata de carne in mana si incepem sa o aruncam pe tocatorul de pe masa. In acest mod fragezim oarecum carnea. Repetam operatiunea de 7-8 ori. Facem o chiftea mare din carne, groasa de doua degete. Punem o tigaie la incins cu 2 linguri ulei de masline. Eu am folosit o tigaie mica din fonta. Am pus chifteaua in tigaia cu ulei incins, la foc mic inspre mediu si am lasat sa se prajeasca 4-5 minute pe o parte. Intoarcem chifteaua, o lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte, o apasam putin cu paleta in timpul prajirii, iar cand aceasta este rumena pe ambele parti o punem intr-o tava cu hartie de copt. Punem imediat peste chiftea felia de branza cheddar. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade, cat mai aproape de arzatorul de sus al cuptorului si lasam 2 minute in cuptor, pana branza incepe sa se topeasca.

Chiflele le taiem in doua si prajim fiecare bucata cu fata in fos in tigaia in care am prajit chiftelele.

Luam o bucata de chifla prajita si o ungem cu mustar. Asezam o frunza de salata, punem chifteaua cu branza cheddar, felii de rosii(eu am folosit rosii chery), felii de castravete murat, cealalta felie de chifla unsa cu maioneza si prindem totul cu o scobitoare, la care eu i-am adaugam o felie de rosie. Serviti burger-ul cald. Merge de minune o bere la finalJ)

Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri facuti acasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

Postat de rocsi_1612

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

Castravetii murati ii taiati feliute. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare, le amestecati. Puneti hartie de...

Citeste continuarea

Sandvis cu sardine

Postat de simona72

Sandvis cu sardine

Chifla se taie in doua pe lungime. Se stropesc cele doua felii cu putin ulei de dovleac. Felia de chifla cu seminte se lasa deoparte, iar pe partea ramasa din chifla se aseaza o felie de cascaval...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2015, 20:37
primaaaaaaa!!
la 04.12.2015, 20:38
buni buni
la 04.12.2015, 20:39
Ce de ciumperci ai cultivat...
la 04.12.2015, 20:40
tare buni
la 04.12.2015, 20:43
Am cultivat ce am putut) esti in forma maxima in seara asta, Cleme)

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking