Buturuga de ciocolata

Postat de oana_d in Prajituri
25 Dec 2010 | 7512 vizualizari
Buturuga de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă,
  • 125 g făină,
  • 125 g zahar
  • Crema:
  • 125 g unt,
  • 3 linguri pline de zahar,
  • 1 lingura de cacao,
  • coaja de la 2 portocale mari,
  • zeama de la 1/2 de portocala,
  • 2-3 linguri de frisca lichida sau lapte,
  • 2 ciocolate amarui,
  • inca 100 g unt.

Mod de preparare

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă făina, câte putin. Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea. Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un servet foarte curat si umed, care se rulează si se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

Crema: toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

 După ce crema s-a răcorit, se unge blatul cu un strat uniform, se rulează strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucăti tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga formată din ruladă. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se dă platoul cu buturuga la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Postat de mirela0911

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2010, 16:04
super faina!
la 25.12.2010, 16:22
f buna!
craciun fericit!
la 25.12.2010, 17:27
frumoasa!
la 25.12.2010, 18:57
ce frumos arata...si imi inchipui aroma minunata a cojii de portocala din crema.....
la 25.12.2010, 19:32
Craciun fericit!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking