Rulada Buturuga

Postat de Sim0naWorld in Prajituri
23 Mai 2012 | 5908 vizualizari
Rulada Buturuga

Multumesc Mimmi ptr reteta!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao, uleiul si bicarbonatul stins si am amestecat bine.

Apoi am pus esenta de vanilie si faina in ploaie, amestecand continuu.

Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi le-am adaugat compozitiei de galbenusuri.

Am amestecat cu o sputula de jos in sus, usor, pana ce s-au amestecat bine toate. Am pus compozitia intr-o tava (37 / 25 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe care am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 200 grade (sau pana trece testul scobitorii).

Cand a fost gata, am pus blatul cu fata in jos pe un prosop umed si am rulat strans pe lungime. Am lasat rulada asa cca 15 minute.

Am revenit la crema, pe care am scos-o din frigider, am mixat-o bine, adaugand si restul de 100 ml frisca lichida si 1 esenta mica de rom. Am uns foaia cu 1/3 din crema, am rulat-o bine, i-am taiat capetele si le-am asezat pe laterale, iar cu restul de crema am ornat rulada. 

Va servesc o bucata de buturuga, servita pe o buturuga! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

Postat de mirela0911

Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa....

Citeste continuarea

Desert prajitura Buturuga

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Buturuga

Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2012, 20:23
buturuga pe buturuga........frumoasa prezentare.
la 23.05.2012, 20:23
foarte frumos...si buuuuuunnnn
la 23.05.2012, 20:39
ce prezentareee!
la 23.05.2012, 20:43
ce buna e si ce prezentara faina
la 23.05.2012, 20:48
Mmmm place..si imi place si prezentarea!!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking