Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

Postat de ctlina in Dulciuri
23 Ian 2017 | 3756 vizualizari
Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

Va prezint cu un pic de intarziere :)  desertul facut anul asta de Craciun -  o prajitura "Bûche de Noël" varianta moderna cu mousse de ciocolata, un biscuit Joconde cu migdale si cu un insert din capsuni si zmeura. Bûche de Noël sau Buturuga de Craciun este un desert frantuzesc, asociat cu sarbatoarea Craciunului. Pentru a realiza aceasta reteta, am folosit o forma  in inox cu insert. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/buturuga-din-mousse-de-ciocolata-si.html  

Ingrediente

  • 300 g de capsuni si zmeura congelate sau proaspete
  • 35 g de zahar
  • 6g de gelatina - 3 foi

Biscuit joconde :

  • 75 g de pudra de migdale
  • 75 g de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2 oua
  • 15 g de unt topit
  • 2 albusuri de ou
  • o mana de zmeura congelata

Mousse cu ciocolata :

  • 200 g de ciocolata cu lapte sau neagra
  • 50 g de apa
  • 50 g de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 40 cl de smantana lichida pentru frisca

Mod de preparare

Pregatiti insert-ul de fructe:

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile si zmeura. 

Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda luata de pe  foc. 

Se varsa in forma de insert, se lasa sa se raceasca si se pune la congelator timp de 2-3 ore.

Pregatim biscuitul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Se bat albușurile spuma, adaugand treptat 2 linguri de zahar, pana se tin ca o bezea. Amestecati pudra de migdale, faina si restul de zahar. Adaugati ouale intregi treptat si untul topit. Incorporati albusurile spuma delicat cu o spatula.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt, puneti deasupra zmeura un pic sfaramata și dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 5-10 minute.

Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se rastoarna din nou pe o placa in silicon. Se inveleste in folie, pentru a nu se usca.

 Preparati mousse-ul cu ciocolata. :

Topiti ciocolata la bain marie si pastrati-o la cald.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare, pana obtinem o textura de frisca. Pastrati la rece.

Intr-o cratita, puneti apa si zaharul, amestecati si aduceti la fierbere.

Bateti galbenusurile la robot si varsati siropul fierbine continuand baterea..

Puneti robotul la viteza maxima si bateti timp de 5 minute. Reduceti viteza si continuati sa bateti pana la racirea completa.

Adaugati apoi,ciocolata topita calduta si amestecati.

Incorporati apoi treptat frisca la spatula.

 Montati buturuga:

Tapisati bine peretii formei in inox  cu crema din ciocolata. Puneti insertul congelat in mijloc. Acoperiti bine cu mousse si tasati.

Deasupra, puneti biscuitul - taiati-l o idee mai mic decat dimensiunea formei. Se pune in folie si se pune la congelator cel putin o noapte.

Cu restul de mousse si de biscuit, am facut 5 domuri intr-o forma in silicon - am filmat si congelat.

 Decorare: 

A 2a zi, scoateti buturuga si o demulati pe o farfurie de prezentare (am taiat-o in 2).

Decorati cu ciocolata rasa, fructe si cu restul de biscuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura

Postat de RuxyRux

Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura

Se prepara crema: Se pune laptele  1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta. Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si stafide

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu nuca si stafide

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte. Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2017, 21:18
delicioasa
la 23.01.2017, 21:25
O minunatie!
la 23.01.2017, 21:34
Yammy
la 23.01.2017, 21:38
Wow ce bunaciune mai ales ca are zmeura....
la 23.01.2017, 21:38
Arata minunat!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking