Ingrediente
- 230 g faina
- 1 lingura zahar
- 120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei
- un praf de sare
- 150 g smantana fermentata 15% grasime
- 1 lingurita praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor
Mod de preparare
Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt.
Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen.
Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 60 min.
Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 8 mm ( prima foaie am intins-o cam subtirica, trebuie un pic mai grosuta ), se presara zahar pe suprafata aluatului, trecem cu sucitorul peste zahar sa intre putin in aluat, apoi taiem cu un cutit biscuitii, cat vrem noi de lati si lungi.
Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C si bagam tava cu biscuiti in cuptor, pentru cca 12-15 min. Sunt foarte gustosi si pufosi, merg foarte bine cu o cafeluta, un ceai sau savurati asa simpli cum sunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu smantana fermentata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|