Desert biscuiti cu smantana fermentata

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
8 Iun 2020 | 4139 vizualizari
Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie smantana, dar nu mai stiu exact reteta si tot incerc diverse retete doar, doar o sa gasesc gustul ala delicios. Am incercat aceasta reteta cu smantana fermentata, au iesit gustosi, dar nu e ceea ce cautam...deci cautarile continua...:D. Am facut portie dubla, dar am sa scriu reteta pentru o portie.

Ingrediente

  • 230 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 g smantana fermentata 15% grasime
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt.

Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 60 min.

Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 8 mm ( prima foaie am intins-o cam subtirica, trebuie un pic mai grosuta ), se presara zahar pe suprafata aluatului, trecem cu sucitorul peste zahar sa intre putin in aluat, apoi taiem cu un cutit biscuitii, cat vrem noi de lati si lungi.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C si bagam tava cu biscuiti in cuptor, pentru cca 12-15 min. Sunt foarte gustosi si pufosi, merg foarte bine cu o cafeluta, un ceai sau savurati asa simpli cum sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu smantana fermentata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert matcha cheesecake

Postat de oanapl

Desert matcha cheesecake

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2020, 20:05
buni buni
la 08.06.2020, 20:22
Hmmm, ai avut timp și de biscuți??? Super faini!
la 08.06.2020, 20:24
Zmeoaico, vineri i-am facut, am facut mancare si ceva de rontait, ca sambata a fost din zori pana-n noapte la hei-rup....
la 08.06.2020, 20:29
Bravooos!
la 08.06.2020, 22:04
deliciosi

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking