Cabanuta cu banane

Postat de anuta in Prajituri
4 Feb 2016 | 3508 vizualizari
Cabanuta cu banane

Nici o zi fara ciocolata!

Ingrediente

  • blat;
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 3 linguri de ulei,esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • crema 1;
  • 150 g branza de vaci,200 g smantana
  • 75 g zahar pudra,
  • 5-6 linguri dulceata de afine,un plic de gelatina
  • crema 2;
  • 150 g branza de vaci,
  • 200 g smantana
  • 75 g zahar pudra,
  • fructele de la un compot de caise,
  • 50 ml nectar de caise,un plic de gelatina
  • Decor;
  • 100 g ciocolata(dupa preferinta),
  • 2 banane,
  • o lingura de zahar,
  • o lingurita esenta rom

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si faina .Se da la copt cca 15 minute, la foc potrivit.

2.Se decupeaza blatul copt dupa o forma de chec+inca 2 bucati pentru mijloc si capac

3.Se prepara prima crema mixand branza cu smantana si zaharul apoi adaugam dulceata si  gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marie. La fel se procedeaza si cu a 2a crema,tinand caisele din compot separat, in strecuratoare.

4.Se imbraca forma de chec cu bucatile de aluat apoi se toarna prima crema cu dulceata,se acopera cu o bucata de blat, se toarna a 2 crema,se presara deasupra bucati taiate de caise si se inchide prajitura cu ultima biucata de blat.Se da la rece de seara pana a 2 zi dupa care se rastoarna pe un platou.

5.Se caramelizeaza lingura de zahar, apoi prajim un pic bananel taiate pe jumatate si la final adaugam si lingurita de vanilie. Cu bananele glazurate, decoram prajitura de pe platou apoi o imbracam in ciocolata si o mai lsam la rece cateva minute inante de a o taia in felii potrivite.                                  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabanuta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

Postat de Ela68

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

Blat : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu...

Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Desert tarta cu ciocolata si pere

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2016, 16:05
Să nu te audă bucătăraşele de pe-aci cu ciocolată zi de zi, că ele o detestă, n-ar mânca aşa ceva. Sper să nu vadă ce am scris. ))
Cred că ai trecut ingredientele în caseta de introducere, de aia nu-s ordonate cum cer administratorii (dar moderezi uşor acest lucru).
În rest, ce pot spune, arată minunat căbănuţa făcută de tine.
la 04.02.2016, 16:21
Mersi portia de lumina pentru atentionarea cu ordonarea .Cred ca trebuie sa corectez cam la tot ce am postat
la 04.02.2016, 16:26
Aşa a r fi bine, abi îţi intri în mână cu scrisul corect (adică cerut de site), căci modificări pot face şi administratorii, dar doar când ajung pe la reţete. E păcat să nu le modifici tu, căci fiecăruia dintre noi, oricât am fi de atenţi ori de buni, tot ne mai scapă câte ceva. Bine, la mine alta-i problema, că-mi scapă prea multe cuvinte la comentarii şi-mi pun prietenii să citească mult.
la 04.02.2016, 16:35
Imi intru mai greu in mana si pana ma familiarizez....o sa mai gresesc pe ici pe colo
la 04.02.2016, 16:39
Nicio problemă, eu sunt cel mai exigent comentator, aşa că nu-ţi face griji de ceilalţi. Şi dacă te supără, spune-mi mie, că-i stresez eu pe urmă cu greşeli făcute de ei în trecut. ))) Vai, ce rău am fost azi.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking