Ingrediente
- Blat:
- 5 oua;
- 16 linguri ulei;
- 16 linguri lapte;
- esenta de rom;
- 16 linguri zahar;
- un praf de sare;
- 22 linguri faina;
- un praf de copt.
- Umplutura:
- 1 kg branza desarata;
- 150 g stafide brune;
- 250 g zahar;
- esenta de rom;
- 5 oua.
- Pentru decor:
- zahar pudra.
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa (la blat), apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pentru a se inchega putin.
Se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele.
Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura, apoi se toarna cealalta jumatate de aluat si se introduce din nou la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate tava si se lasa prajitura la racit, apoi se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|