Calcan la gratar cu cartofi copti

Postat de ANCA in Peste
6 Iun 2010 | 13714 vizualizari
Calcan la gratar cu cartofi copti

UN PRANZ DE WEEK-END DEMENTIAL, LA IARBA VERDE, CARE MUSAI TREBUIE INSOTIT DE UN VIN ALB RECE SI BUN:)

Ingrediente

  • un calcan
  • condimente ptr peste
  • piper
  • ulei de masline
  • o legatura usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • cartofi noi

Mod de preparare

Calcanul se curata si se spala, daca are saculeti de icre inauntru, nu se scot (sunt absolut delicioase coapte asa, in peste)

Intai, am pus pe gratar cartofii noi, spalati bine si inveliti in folie de aluminiu. S-au facut cam in 30 min, nefiind foarte mari.

Calcanul se unge bine pe toate partile cu ulei de masline, se condimenteaza si se frige pe ambele parti, dar jarul sa fie domolit si grilul pus la o distanta care sa nu-l arda. Se intoarce cu ajutorul unei farfurii intinse, care se pune de-asupra pestelui si se rastoarna.

Pentru garnitura, m facut un mujdei din usturoi verde amestecat cu patrunjel pe care l-am turnat peste cartofii calzi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....

Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de caroline

Macrou cu lamaie

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2010, 10:42
braconaj, ai? )
la 06.06.2010, 10:42
si-am lasat si furculite, daca tot am fost prima
la 06.06.2010, 10:48
cumparat, bre, ca n-am ajuns inca la mare..mersi
la 06.06.2010, 11:13
la 06.06.2010, 13:13
Valeiii...monstrul ala e calcan? sa va fie de bine iesirea la iarba verde.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking