Camembert in foietaj cu merisoare si fistic

Postat de vio_dreams in Aperitive / Garnituri
14 Oct 2014 | 7919 vizualizari
Camembert in foietaj cu merisoare si fistic

Ingrediente

  • o rotita branza Camembert (cca 150 gr)
  • aluat foietaj ( cca 300 gr)
  • 1 lingura gemmerisoare
  • cateva merisoare confiate
  • 1 lingura fistic maruntit
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert.

O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit.

Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile.

Cealalta foaie de foietaj o taiem pe lungime obtinand mai multe fasii aproximativ egale.Indoim fasiile una da una nu, pana la jumatate.  Asezam langa ele o fasie de aluat in sens invers si incepem sa suprapunem celelalte fasii peste ea.

Procedam la fel cu urmatorul rand.

Din nou indoim o fasie da una nu si asezam o fasie alaturi in sens invers.

Procedam astfel pana obtinem un grilaj.

Impachetam camemberul  in grilajul obtinut si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou batut cu putina apa.

Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumeneste frumos. O servim calda, taind intr-un colt astfel incat camembertul fierbinte sa se reverse pe farfurie precum lava unui vulcan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Camembert in foietaj cu merisoare si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu branza

Postat de sufletista

Placinta cu branza

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand...

Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

Postat de simona72

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

Pentru blat: se mixeaza albusurile impreuna cu sarea pana se formeaza o bezea. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Faina se amesteca cu praful de copt si putin piper alb macinat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2014, 20:37
waaa, cum arata!
la 14.10.2014, 20:51
la 14.10.2014, 21:09
la 14.10.2014, 21:13
la 14.10.2014, 21:17
Ioi, ce avem aici!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking