Rulada fructata din piept de curcan

Postat de Sidy in Curcan
28 Ian 2013 | 4021 vizualizari
Rulada fructata din piept de curcan

Dupa cum cred ca deja ati vazut, noua ne place mult carnea de curcan. De sarbatori am vrut ceva mai "altfel", sa pregatesc o rulada cu umplutura...exotica. Si asa a luat nastere aceasta rulada fructata exceptionala, extrem de gustoasa.

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 100 g merisoare
  • 100 g caise confiate
  • 2 linguri rom(coniac)
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g fistic
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline aromat
  • sare

Mod de preparare

Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.

Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.

Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa.

O bagam apoi intre doua foi de plastic si o batem ca pe snitel, incercand sa-i obtinem aceeasi grosime peste tot.

La compozitia de fructe, dupa ce au fiert, adaugam pesmetul si fisticul curatat si farimitat.Intindem acest amestec peste pieptul de curcan , lasand marginile libere, rulam  si prindem rulada cu scobitori.

Punem rulourile umplute untr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt si le ungem cu  ulei de masline aromat.Adaugam in tava o ceasca cu apa si dan la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.Dupa 25 de minute intoarcem ruladele pe cealalta parte si reducem focul la 160 de grade C, pina se rumenesc ruladele frumos.

La servire taiem felii ruladele si le servim alaturi de pireu de cartofi si felii de portocala.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada fructata din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se...

Citeste continuarea

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 14:27
plaaaace
la 28.01.2013, 14:33
ce bine arata
la 28.01.2013, 14:34
chiar exotica
la 28.01.2013, 14:45
bun bun
la 28.01.2013, 16:17
buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking