Rulada fructata din piept de curcan

Postat de Sidy in Curcan
28 Ian 2013 | 3969 vizualizari
Rulada fructata din piept de curcan

Dupa cum cred ca deja ati vazut, noua ne place mult carnea de curcan. De sarbatori am vrut ceva mai "altfel", sa pregatesc o rulada cu umplutura...exotica. Si asa a luat nastere aceasta rulada fructata exceptionala, extrem de gustoasa.

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 100 g merisoare
  • 100 g caise confiate
  • 2 linguri rom(coniac)
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g fistic
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline aromat
  • sare

Mod de preparare

Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.

Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.

Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa.

O bagam apoi intre doua foi de plastic si o batem ca pe snitel, incercand sa-i obtinem aceeasi grosime peste tot.

La compozitia de fructe, dupa ce au fiert, adaugam pesmetul si fisticul curatat si farimitat.Intindem acest amestec peste pieptul de curcan , lasand marginile libere, rulam  si prindem rulada cu scobitori.

Punem rulourile umplute untr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt si le ungem cu  ulei de masline aromat.Adaugam in tava o ceasca cu apa si dan la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.Dupa 25 de minute intoarcem ruladele pe cealalta parte si reducem focul la 160 de grade C, pina se rumenesc ruladele frumos.

La servire taiem felii ruladele si le servim alaturi de pireu de cartofi si felii de portocala.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada fructata din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Postat de mirela0911

Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...

Citeste continuarea

Chiftele de curcan in sos de mustar cu smantana si busuioc

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de curcan in sos de mustar cu smantana si busuioc

Reteta de chiftele o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-de-curcan-74281.html Pentru sos: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 14:27
plaaaace
la 28.01.2013, 14:33
ce bine arata
la 28.01.2013, 14:34
chiar exotica
la 28.01.2013, 14:45
bun bun
la 28.01.2013, 16:17
buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking