Rulada fructata din piept de curcan

Postat de Sidy in Curcan
28 Ian 2013 | 3933 vizualizari
Rulada fructata din piept de curcan

Dupa cum cred ca deja ati vazut, noua ne place mult carnea de curcan. De sarbatori am vrut ceva mai "altfel", sa pregatesc o rulada cu umplutura...exotica. Si asa a luat nastere aceasta rulada fructata exceptionala, extrem de gustoasa.

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 100 g merisoare
  • 100 g caise confiate
  • 2 linguri rom(coniac)
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g fistic
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline aromat
  • sare

Mod de preparare

Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.

Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.

Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa.

O bagam apoi intre doua foi de plastic si o batem ca pe snitel, incercand sa-i obtinem aceeasi grosime peste tot.

La compozitia de fructe, dupa ce au fiert, adaugam pesmetul si fisticul curatat si farimitat.Intindem acest amestec peste pieptul de curcan , lasand marginile libere, rulam  si prindem rulada cu scobitori.

Punem rulourile umplute untr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt si le ungem cu  ulei de masline aromat.Adaugam in tava o ceasca cu apa si dan la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.Dupa 25 de minute intoarcem ruladele pe cealalta parte si reducem focul la 160 de grade C, pina se rumenesc ruladele frumos.

La servire taiem felii ruladele si le servim alaturi de pireu de cartofi si felii de portocala.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada fructata din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc

Postat de oanapl

Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de...

Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 14:27
plaaaace
la 28.01.2013, 14:33
ce bine arata
la 28.01.2013, 14:34
chiar exotica
la 28.01.2013, 14:45
bun bun
la 28.01.2013, 16:17
buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking