Ingrediente
- 300 grame piept de curcan fara piele
- 200 grame de ciuperci
- 3 catei de usturoi
- o lingura de marar proaspat
- 100 ml de vin alb sec
- 50 grame branza Gouda
- paprika afumata
- ulei de masline
- sare/ piper
- 100 grame Prosciutto
Mod de preparare
Pieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare, piper si paprika.
Se infuzeaza o jumatate de lingura de ulei de masline cu usturoiul taiat felii pentru 1-2 minute. Se adauga ciupercile taiate felii si se soteaza 2 minute, se adauga vinul si se mai lasa cateva minute amestecand din cand in cand. Cand sosul s-a redus, se adauga mararul, sare si piper.
Pe bucata de carne se aseaza jumatate din cantitatea de branza Gouda, apoi ciupercile, iar peste, restul de branza. Se ruleaza bucata de piept foarte strans. Se inveleste in felii de Prosciutto si se leaga sau se prinde cu scobitori.
Se introduce rulada la cuptorul preincalzit la 210 grade Celsius pentru 45 de minute.
Se lasa la racit 40-45 de minute, se taie felii si se serveste cu salata de valeriana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|