Ingrediente
- 500 g carne tocata de curcan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 dovlecel
- 1 telina mica
- 3-4 catei de usturoi
- marar
- patrunjel
- 1 mana de menta
- putin cimbru
- 2 felii de paine
- 1 ou
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
- GARNITURA
- 1 ceasca cus-cus
- 50 g unt
- busuioc
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper, cimbru. Dupa ce totul este omogenizat, facem din compozitie chiftelute rotunde sau plate, le trecem prin faina, le prajim in ulei mult apoi le scoatem pe prosoape de hartie
Pentru garnitura, punem la fiert o ceasca cu apa, sare si unt iar cand clocoteste, oprim focul adaugam cus-cusul, punem capacul iar dupa 10 minute amestecam cu o furculita. Adaugam 1 lingura de menta si busuioc tocate marunt
Servim pe farfurie cus-cus iar alaturi chiftelute cu sos de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu carne,legume si menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|