Pulpa de curcan la cuptor

Postat de mirela0911 in Curcan
25 Dec 2017 | 6121 vizualizari
Pulpa de curcan la cuptor

O friptura simpla, dar frageda si gustoasa, servita cu piure de cartofi si salata de ardei copti. Mai bun nici ca se putea! 

Ingrediente

  • 2 copane de curcan
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia
  • ulei de masline
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 ml vin rosu
  • 150 ml apa

Pt. servit:

  • cartofi piure
  • salata de ardei copti

Mod de preparare

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung bine pulpele, pe amandoua partile. 

Usturoiul se curata, daca sunt mari cateii se taie in doua, daca nu, se lasa intregi. Se introduc in crestaturile din pulpa si se asaza in tava cu putin ulei.

Morcovul si pastarnacul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se pun in tava. Se adauga vinul si apa, se acopera tava u floie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Din cand in cand se verifica carnea daca s-a facut.

Cand este aproape gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se da din nou la cuptor la 170-180 de grade pana se rumeneste frumos, stropind din cand in cand cu sosul din tava.

Intre timp se prepara piureul de cartofi si salata de ardei copti (ardeii i-am avut in congelator).

Se serveste alaturi de cartofi (deasupra se pune sosul care este tare ustos) si salata de ardei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2017, 20:56
Bună și sănătoasă! N-am mai gătit demult curcan, dar parcă mă gândesc deja la niște rețete...
la 25.12.2017, 20:57
Ai lasat curca vaduva,asa tanara....)
la 25.12.2017, 21:01
Cleme )) rad cu lacrimi!
la 25.12.2017, 21:03
Rodica, intr-adevar e tare buna! Multumesc!
la 25.12.2017, 21:12
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking