Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl in Curcan
6 Noi 2021 | 4766 vizualizari
Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana Igretiu de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi, deoarece pulpa este fragedă și gustoasă.

Ingrediente

  • o pulpă de curcan
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumată
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500g de cartofi
  • mix de condimente pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pentru saramură:
  • 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250 ml de apă

Mod de preparare

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură.
Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250 ml de apă. Scufunzi carnea în această soluție sărată și o lași la frigider de la 2-3 ore (la feliile de carne sau piesele mai mici) la 24 de ore pentru pulpe de curcan sau aripi Dai vasul la rece pentru 24 de ore.

Carnea își trage exact atâta sare de câtă are nevoie.
Scoți pulpele din saramură de la frigider și le ștergi bine cu șervețele absorbante. Așezi pulpa într-o tavă adâncă și mare și sărezi, piperezi și presari boia dulce (paprika). Nu pui foarte multă sare deoarece și-a tras din saramură.
Cureți usturoiul și îl tai în felii subțiri. Introduci câteva felii de usturoi sub pielea pulpei iar pe restul le împrăștii la suprafață. 
Lași  tava o oră pe masa de bucătărie ca să se încălzească puțin. 
Încingi cuptorul la 200 C. Torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi cu o folie de aluminiu. Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pulpa lasă din apa absorbită în timpul marinării.
Între timp speli cartofii și îi tai în rondele. Clătești rondelele în mai multe ape reci ca să scoți amidonul din ele și să nu se lipească unele de altele la copt.

După 40 de minute adaugi și cartofii, bine scurși de apă și sărați ușor.Îi presari cu condimente și îi stropești cu puțin ulei și amesteci bine cu mîinile. Îi împrăștii în tavă, lângă pulpă.
Acoperi tava din nou cu folia de aluminiu și o dai o oră la cuptor la 200 C, apoi îndepărtezi folia și mai lași 20 de minute să se rumenească.
Lași carnea să se odihnească în tavă vreo 15 minute înainte de a servi. 

Puteți servi preparatul cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 20:11
la 06.11.2021, 20:22
foarte bun !
la 06.11.2021, 20:45
Vă mulțumesc pentru aprecieri!
la 06.11.2021, 21:07
Buna!
la 06.11.2021, 22:14

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking