Ingrediente
500 gr ricotta
- Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- O mana de frunze de rucola
- 2-3 lingura ulei de masline extravirgin
- 2 linguri smantana grasa
- 1 lingura griș sau pesmet
- 12 tuburi de canelloni
- 50-70 ml apa calda
- 1 borcan de sos pentru paste de la Barilla (Basilico am folosit eu, merge si Arabiata sau un alt sos pe care-l aveti gata preparat la borcan)
- Pentru deasupra: branza framantata sfaramata intre degete sau o alta branza usor intepatoare la gust
Mod de preparare
Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se lasa cateva secunde sa se amestece ingredientele. Se pune compozitia de branza intr-un castron se adauga rucola taiata fin, se amesteca cu o spatula.
Pentru a umple canelloni eu fac in felul urmator: umplutura o pun intr-un pos, care la capat se potriveste perfect cu diametrul unui tub de canelloni, fara a atasa nici un dui. Cu posul umplu tuburile de canelloni, pe care-i asez intr-o tava stropita cu putin ulei de masline. Dupa ce am umplut si am asezat in tava toate tuburile, deasupra am pus continutul borcanului cu sos. Am pus aproximativ 50 ml apa calda in borcan, am agitat borcanul si am turnat apa peste restul. Am avut grija ca sosul sa intre si printre canelloni. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Dupa cele 30 minute, am intors canelloni, am acoperit din nou tava cu folie alimentara si am mai dat la cuptor pentru 10 minute.
Se servesc cu branza sfaramata deasupra, o branza usor intepatoare gen branza framantata, de burduf…
Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|