Ingrediente
- Cannelloni 200 g,
- Spanac congelat cca. 100 g,
- Usturoi 2-3 căței,
- Brânză de oaie cca. 50 g,
- ulei de măsline 30 ml,
- cașcaval 50 g ,
- unt 100 g.
- făină albă de grâu 3 linguri,
- lapte 300 ml.,
- sare iodată,
- nucșoară măcinată
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și direct de preparat, în minim cinci minute e gata :D. După ce s-a gătit se adaugă brânza rasă, amestecându-se până ce se omogenizează. Între timp se prepară sosul bechamel, din cca.100 g. unt, 3 linguri de făină și 300 ml lapte, nucșoară rasă.
Tuburile de Cannelloni se umplu, nefierte, cu compoziția de spanac și brânză, ( asta e cea mia grea operațiune, am încercat mai multe variante, dar până la urmă tot cu lingurița le-am rezolvat :D ), apoi se așează într-un vas termorezistent, pe un strat de sos bechamel. La final se acoperă cu sos becahmel și se rade cașcaval, apoi se acoperă și să da la gătit în cuptorul preincins, cca. 25 de minute la foc mediu. Spor, răbdare și poftă bună ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|