Canelloni cu spanac si branza

Postat de panacris in Paste
24 Oct 2015 | 4012 vizualizari
Canelloni cu spanac si branza

Am zis, că numai fac canelloni ultima oară, dar am uitat și am făcut din nou :D Acum am spus, exact același lucru :D Nu vreau să vă dezamăgesc sunt extraordinare la gust, dar migăloase de umplut ;) Iar poze exceționale de prezentare, n-am :( Așa că vă las o rețetă super faină, pentru gurmanzi și cei care au răbdare ;) P.S. Mai am vreo două cutii cu canelloni în cămară :D :)))

Ingrediente

  • Cannelloni 200 g,
  • Spanac congelat cca. 100 g,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Brânză de oaie cca. 50 g,
  • ulei de măsline 30 ml,
  • cașcaval 50 g ,
  • unt 100 g.
  • făină albă de grâu 3 linguri,
  • lapte 300 ml.,
  • sare iodată,
  • nucșoară măcinată
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și direct de preparat, în minim cinci minute e gata :D. După ce s-a gătit se adaugă brânza rasă, amestecându-se până ce se omogenizează. Între timp se prepară sosul bechamel, din cca.100  g. unt, 3 linguri de făină și 300 ml lapte, nucșoară rasă.

Tuburile de  Cannelloni se umplu, nefierte, cu compoziția de spanac și brânză, ( asta e cea mia grea operațiune, am încercat mai multe variante, dar până la urmă tot cu lingurița le-am rezolvat :D ), apoi se așează într-un vas termorezistent, pe un strat de sos bechamel. La final se acoperă cu sos becahmel și se rade cașcaval, apoi se acoperă și să da la gătit în cuptorul preincins, cca. 25 de minute la foc mediu. Spor, răbdare și poftă bună ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola

Postat de Ela68

Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola

Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare. Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu...

Citeste continuarea

Canelloni cu spanac și ricotta

Postat de Alina26

Canelloni cu spanac și ricotta

Tocam si calim ceapa in ulei de măsline pana devine transparenta. Adaugam spanacul di lăsăm la foc mic, cu un capac pana scade toata apa.Lasam sa raceasca. Punem apa cu sare la fiert.Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2015, 21:17
cu branza vreau si eu, ca nu stiu daca-mi place cu spanac
la 24.10.2015, 21:23
la 24.10.2015, 21:39
O cat de buna trebuie sa fie!!!
la 24.10.2015, 22:10
mmmm tare bune treb sa fie!!
la 24.10.2015, 23:00

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking