Cannelloni

Postat de Xandrinne in Cannelloni
18 Oct 2015 | 3236 vizualizari
Cannelloni

Ma credeti sau nu, eu nu prea am gatit cannelloni; asa, pur si simplu. Si mi-a parut rau cand am gustat ceea ce o sa vedeti mai jos, caci tare bun mi s-a parut gustul... Reteta este de la bucataras Oana, dar am tras putin cu ochiul si la Criss.

Ingrediente

  • 1 cutie cannelloni,
  • 100 g cascaval;
  • 500 g carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 cutie rosii intregi in suc de rosii,
  • 100 g cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri pasta de rosii;
  • Sos bechamel: 100 g unt,
  • 3 linguri faina,
  • 800 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am lasat la fiert la foc mic, cca 20 de minute. 

Dupa ce am oprit focul am condimentat, dupa gust si am lasat carnea la racit. Am adaugat cascavalul ras, am amestecat bine.

Am calit usor cateii de usturoi, intr-o alta tigaie, in ulei (cat sa imprumute uleiul gustul de usturoi), dupa care i-am scos. Am adaugat rosiile taiate cubulete, cu tot cu suc si am lasat sa fiarba 6-7 minute. Am condimentat cu sare si piper.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat faina si am amestecat energic, cu un tel; am turnat apoi, treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu. Am lasat la fiert sosul pana a inceput sa se ingroase, dupa care am luat craticioara de pe foc, am condimentat si am adaugat parmezanul ras.

Am umplut tuburile de cannelloni cu compozitia de carne, cu ajutorul unei lingurite.

Intr-un vas termorezistent am turnat sosul de rosii, dupa care am asezat pastele umplute.

Deasupra am pus sosul bechamel si am dat vasul la cuptor (preincalzit), la 180 de grade, cca 30 de minute; am scos vasul si am pus deasupra cascavalul ras (cele 100 g). Am mai lasat vasul in cuptor inca 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Paccheri cu carne

Postat de panacris

Tort Paccheri cu carne

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare,...

Citeste continuarea

Rulouri de paste cu pui

Postat de madi_marin

Rulouri de paste cu pui

Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna. Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie. Se scot pe o farfurie unsă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 13:21
Bun!
la 18.10.2015, 14:25
la 18.10.2015, 14:31
Tare buni sunt!
la 18.10.2015, 15:16
la 18.10.2015, 15:21

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking