Ingrediente
- Carne tocată amestec vita-porc cca. 1000 g
- Ceapă galbenă 1 bucată
- Ulei de masline
- Sare de mare
- Piper proaspăt măcinat
- Oregano Delikat 1 linguriță
- Condimente pentru chiftele 1 plic
- Bulion Panacris 500 ml
- Paste Paccheri sau Cannelloni (tuburi mari de paste) 500 g
- Parmesan/cașcaval ras cca. 100 g
Mod de preparare
Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă.
Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare, piper și oregano. Apoi se adaugă la ceapa călită și se lasă la gătit la foc mic cca. 5 minute, amestecându-se încet, până ce se înglobează toate ingredientele. Se adaugă jumătatea din cantitatea totală de bulion și se amestecă până ce se obține o pasta omogenă.
Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri din bulion, cât să acopere fundul, apoi se așază pastele, atenție nefierte, pe vertical, în picioare. După ce s-a umplut vasul cu pastele nefierte, se adaugă amestecul de carne cu o linguriță sau chiar un poș, în fiecare paccheri. La final se adaugă restul bulionului cât să acopere pastele și se dă la gătit cca. 35 minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul fierberii se poate adaugă, parmezan sau cașcaval ras, lăsându-se la gătit încă 5 minute neacoperit.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paccheri cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|