Cannelloni

Postat de caroline in Cannelloni
3 Sep 2017 | 5085 vizualizari
Cannelloni

Prepararea e migaloasa si necesita timp dar rezultatul este unul pe masura.  Cannelloni sunt un preparat cu origine in Italia ,un format de pasta sub forma de cilindru ce se prepara la cuptor, iar umplutura este de obicei : carne,branza ,ricotta,spanac...totul ''invelit'' de un sos de rosii si/sau sos Bechamel . Pentru reteta m-am inspirat de aici : https://www.bucataras.ro/retete/canneloni-53473.html .

Ingrediente

Pentru umplutura:

  • 600 gr carne tocata de vita
  • 300 gr carne carnati de porc
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 180 gr ciuperci
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 60 ml vin rosu

Pentru sos de rosii:

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Pentru sos Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 25 gr faina alba tip '00'
  • nucsoara
  • sare

In plus :

  • 18 buc cannelloni
  • 50 gr parmezan

Mod de preparare

Preparam umplutura:  

1.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici.

2.  Punem o tigaie la foc potrivit.Cand s-a incins,punem uleiul de masline si adaugam morcovii impreuna cu ceapa.Lasam la calit. 

3.  Amestecam carnea de vita cu carnea de carnati si o punem in tigaia cu legume amestecand bine.Punem sarea si lasam pana carnea si-a schimbat culoarea .

4.  Adaugam apoi vinul , amestecam si lasam in jur de 10 minute. 

5.  Inchidem focul si cand carnea s-a racit , adaugam ouale si ciupercile ( scurse de uleiul din conserva) .Amestecam si potrivim totul de sare si piper. 

Preparam sosul de rosii:  

1.  Punem o tigaie la foc potrivit.Cand aceasta s-a incins punem uleiul si catelul de usturoi si lasam pana acesta si-a schimbat culoarea dupa care il scoatem si il aruncam.

2.  Adaugam sucul de rosii ,sare si pier si lasam la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita. 

Preparam sosul Bechamel: 

1.  Punem un vas la foc mic.Punem untul si lasam pana acesta s-a topit. 

2.  Adaugam faina toata si amestecam continuu pana ce amestecul capata o culoare usor aurie. 

3.  Turnam laptele putin cate putin amestecand in continuu de fiecare data. 

4.  Punem sarea si nucsoara,amestecam si lasam la foc foarte mic pana consistenta este una densa .

5. Acoperim cu folie de plastic.

Asezam cannelloni in tava :  

1. Luam o tava pentru cuptor si asezam un strat de sos Bechamel si unul de sos de rosii.

2. Umplem cannelloni cu umplutura de carne si ciuperci si ii asezam in tava unul langa celalalt .

3. Peste canelloni turnam pe intreaga suprafata sosul Bechamel,apoi sosul de rosii si presaram parmezan .

4. Dam tava la cuptorul incins la 190 grade pentru 30 minute.

5.  Cand cannelloni sunt gata,lasam 10 minute apoi ii servim calzi .

POFTA BUNA ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Paccheri cu carne

Postat de panacris

Tort Paccheri cu carne

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare,...

Citeste continuarea

Rulouri de paste cu pui

Postat de madi_marin

Rulouri de paste cu pui

Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna. Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie. Se scot pe o farfurie unsă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2017, 14:33
buni
la 03.09.2017, 14:50
Lau
la 03.09.2017, 15:23
N-am făcut, dar auzind despre ele și văzând în filme, mă tentează... Foarte reușite!
la 03.09.2017, 15:23
super bune!! ma crezi ca nu am facut niciodata cannelloni? mereu am mers pe varianta de lasagna-din teama ca nu o sa imi ias asua nu o sa imi placa tubuletele umplute
la 03.09.2017, 15:26
Rodica...multumesc. Sa le incerci

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking