Ingrediente
- 18 cannelloni
- 600g carne tocata de porc slaba
- 300ml sos de rosii
- o ceapa
- un morcov
- sare
- piper
- 150ml apa
- oregano
- busuioc
- patrunjel
- 2-3 linguri de ulei
Pentru sosul Bechamel:
- 50g unt
- 3 linguri de faina
- 500ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara
In plus:
- 100-150ml sos de rosii
- cascaval
- mozzarella
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim sosul bolognese:
Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns bine, apoi apa si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat toata. Peste carne am pus sosul de rosii, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel; am lasat pe foc pana sosul s-a legat bine, in jur de 20 minute, apoi l-am pasam bine cu blenderul.
Pentru sosul Bechamel:
Intr-o craticioara am pus untul, iar cand s-a topit am pus faina si am omogenizat bine, apoi treptat am adaugat laptele putin cate putin, sare, piper si nucsoara si am lasat pe foc amestecand incontinuu pana ce sosul s-a ingrosat.
Pentru ansamblare:
Intr-o tava yena am pus un strat de sos Bechamel, apoi Cannelloni pe care le-am umplut cu sosul Bolognese, restul de sos Bechamel, cele 100ml de sos de rosii, cascavalul si mozzarella.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care luam folia si lasam la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.
Inainte de servire este bine sa se raceasca cam 10 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|