Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Postat de Sidy in Cannelloni
12 Noi 2012 | 8671 vizualizari
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

O retetă tipică italiană, de efect si foarte gustoasă, care se poate pregati in diferite variante, după imaginația fiecăruia.Acesti cannelloni se pot prepara fie ca fel principal, fie ca aperitiv, fie ca desert, în functie de umplutură si se pot umple cu aproape orice :carne, legume, brânzeturi, creme, sau fructe . Cam multe calorii veti zice, dar.....nu mancam in fiecare zi asa ceva.

Ingrediente

  • 250 g canelloni
  • 150 g parmezan(cascaval ras)
  • - pentru sosul Bolognese:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g kaiser
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 telina
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml rosii tocate
  • 100 g pasta tomate
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • - pentru sosul Bechamel
  • 800 ml lapte fiert
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.

Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.Cand e bine rumenit ,adaugam carnea tocata, putin cate putin ,sa se poata praji bine pe toate partile.

Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.

Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.

Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa  si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.

Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.

Intr-un vas mai larg , punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult , pentru ca altfel se rup.

Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.

Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.Procedam la fel pina ii umplem pe toti.

Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.

Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia , pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute.

 

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Postat de momo121

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Pentru inceput pregatim sosul bolognese: Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 15:54
ce delicios e
la 12.11.2012, 15:55
bun-bun
la 12.11.2012, 15:59
grozav de bine arata
la 12.11.2012, 16:01
foarte buni!!!
la 12.11.2012, 16:04
Wow , da' bine mai arata ... yam ,yam

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking