Ingrediente
- 22 buc de paste cannelloni (adica o cutie - eu am luat Panzani);
- pt sosul bechamel:
- 4 linguri de unt,
- 3-4 linguri de faina,
- 500 ml lapte,
- sare,
- piper alb,
- nucsoara macinata;
- pt sosul bolognese:
- 600 gr carne tocata de porc,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 300 ml sos de rosii,
- 1 pahar (150 ml) apa,
- sare,
- piper,
- busuioc,
- patrunjel,
- 2 linguri ulei de masline.
- sos de rosii,
- cascaval,
- busuioc,
- patrunjel.
Mod de preparare
Prima data am pregatit sosul bolognese:
Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.
Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.
Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.
Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.
A urmat sosul bechamel:
Am topit untul intr-o tigaie.
Am adaugat faina si am omogenizat.
Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.
Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.
Asamblarea:
Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.
Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.
Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).
Am pus tava la cuptor la foc mediu.
Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|