Cannelloni Bolognese

Postat de Retetegg in Cannelloni
4 Dec 2012 | 11097 vizualizari
Cannelloni Bolognese

E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

Ingrediente

  • 22 buc de paste cannelloni (adica o cutie - eu am luat Panzani);
  • pt sosul bechamel:
  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb,
  • nucsoara macinata;
  • pt sosul bolognese:
  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
  • sos de rosii,
  • cascaval,
  • busuioc,
  • patrunjel.

Mod de preparare

Prima data am pregatit sosul bolognese:

Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.

Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.

Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.

Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.

A urmat sosul bechamel:

Am topit untul intr-o tigaie.

Am adaugat faina si am omogenizat.

Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.

Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.  

Asamblarea: 

Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.  

Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.  

Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).  

Am pus tava la cuptor la foc mediu.  

Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu carne si cascaval

Postat de Oana

Cannelloni cu carne si cascaval

Penstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce...

Citeste continuarea

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Postat de Sidy

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici. Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 22:38
la 04.12.2012, 22:48
Bun trebuie sa fie canneloni bolognese cu sos bechamel
la 04.12.2012, 22:52
O super bunatate
la 04.12.2012, 22:53
ce bine arata
la 04.12.2012, 23:06
Multumesc Motan

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking