Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Postat de momo121 in Cannelloni
11 Iun 2015 | 5303 vizualizari
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Ingrediente

  • 18 cannelloni
  • 600g carne tocata de porc slaba
  • 300ml sos de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • 150ml apa
  • oregano
  • busuioc
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru sosul Bechamel:

  • 50g unt
  • 3 linguri de faina
  • 500ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

In plus:

  • 100-150ml sos de rosii
  • cascaval
  • mozzarella

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim sosul bolognese:

Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns bine, apoi apa si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat toata. Peste carne am pus sosul de rosii, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel; am lasat pe foc pana sosul s-a legat bine, in jur de 20 minute, apoi l-am pasam bine cu blenderul.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-o craticioara am pus untul, iar cand s-a topit am pus faina si am omogenizat bine, apoi treptat am adaugat laptele putin cate putin, sare, piper si nucsoara si am lasat pe foc amestecand incontinuu pana ce sosul s-a ingrosat.

Pentru ansamblare:

Intr-o tava yena am pus un strat de sos Bechamel, apoi Cannelloni pe care le-am umplut cu sosul Bolognese, restul de sos Bechamel, cele 100ml de sos de rosii, cascavalul si mozzarella.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care luam folia si lasam la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.

Inainte de servire este bine sa se raceasca cam 10 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Postat de Sidy

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici. Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 11.06.2015, 17:49
buneeeeeeee
la 11.06.2015, 17:51
la 11.06.2015, 17:53
Multumesc fetelor!
la 11.06.2015, 18:27
Sosesc
la 11.06.2015, 18:36
Yamii:bd

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking