Caracatita baby cu sos rosu

Postat de oanapl in Fructe de mare
26 Feb 2017 | 16062 vizualizari
Caracatita baby cu sos rosu

Ingrediente

  • 7 bucăți caracatiță baby
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 100 ml suc portocală
  • 300 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • 2 linguri bulion

Mod de preparare

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află și săculețul cu cerneală, care trebuie și el eliminat; întorci capul pe dos, pentru a-l curăța de pieliță și spală-l bine sub jet de apă rece. 
Între tentacule, chiar la mijloc, se află "ciocul" caracatiței; îl impingi în exterior ușor sau crestezi carnea din jur cu un cuțit și il scoti. Speli bine tentaculele cu apă rece. 

Pui caracatitele la fiert în apă clocotita cu sare, cca. 30 de minute. Între timp, cureți ceapa și usturoiul, apoi le toci mărunt. După ce au fiert caracatițele, le strecori de apă. Topești untul într-o tigaie si adaugi ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, le lasi să se călească un pic, apoi adaugi caracatițele și le mai lasi la înăbușit până ce se leagă sosul.

Spre final, adaugi sare, piper, coriandru și bulion. Mai lasi să clocotească cca. 5 minute.

 Se servește cu garnitură de orez sau cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita baby cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Sos de creveti cu sofran

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Calamar pane

Postat de gurita_ta2005

Calamar pane

Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2017, 14:13
ce super e
la 26.02.2017, 14:41
Ce-mi placeeeee!
la 26.02.2017, 15:02
la 26.02.2017, 15:33
waw
la 26.02.2017, 16:49
Apreciez, , dar nu pap !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking