Caramel sărat

Postat de diaconta in Dulciuri
17 Ian 2016 | 3199 vizualizari

Pentru că zilele acestea,în mediul virtual , a fost aşa un fel de „epidemie” de caramel aceasta   fiind picatura care a umplut paharul ,am să vă scriu şi eu reţeta mea. De altfel este o reţetă cât se poate de simplă,totuşi am citit că există persoane care au întâmpinat dificultăţi în prepararea acestuia. Eu cred că tot secretul  constă în ingredientele folosite,care sunt patru la numar: zahăr tos,unt,smântână pentru frişcă/frişcă lichidă,sare. Dacă zahărul este un ingredient obişnuit,untul trebuie să fie de calitate şi să aibă cel puţin 80% grăsime,la fel şi smântâna pentru frişcă va trebui să fie cu minim 30% grăsime. Am specificat aceste lucruri pentru ca să obţineţi un caramel fin şi mătăsos şi acesta să nu se brânzească. Caramelul astfel obţinut se poate folosi ca atare pentru topping(se poate chiar mânca direct din borcan),ori la prepararea cremelor sau îngheţatei,ba am vazut chiar o glazură minunată de caramel. Acestea fiind zise,zic să vă spun cum am preparat eu caramelul, o porţie fiind de aproximativ 400 grame.   Se poate pastra la frigider într-un recipient(preferabil din sticla) închis ermetic,pentru a fi folosit ulterior.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 17.01.2016, 17:36
bun bun
la 17.01.2016, 17:43
Foarte bun
la 17.01.2016, 18:18
cel mai bun
la 17.01.2016, 19:29
Caramel...mmmm
la 17.01.2016, 19:31
excelent
la 17.01.2016, 20:49
Exceptional! Die scumpa
la 18.01.2016, 08:52
Ce pofta mi-ai facut!!
la 18.01.2016, 09:07
e tare bun caramelul asta
la 18.01.2016, 15:20
Yumyyyy!
la 18.01.2016, 17:37
Multumesc fetelor
Sa stiti ca mai am intr-un borcanel la frigider

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking