Ingrediente
- 4-8 bucati de caras (ai mei au fost mici)
- 100-150 grame mălai
- ulei (pentru prăjit)
- 2 linguri de sare
- pentru servire:
- mămăligă (mai moale)
- mujdei de usturoi
Mod de preparare
Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;)
Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine pestele si lasati-l la scurs intr-o sita.
Puneti intr-o tigaie ulei la incins si adaugati o lingurita de sare ca sa nu sara uleiul in toate partile cand puneti pestele.
Stergeti usor bucatile de peste cu un prosop si treceti prin malai, presand bine. Asezati pestele la prajit pe partea cu piele si prajiti la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Scoateti pestele pe un prosop de hartie.
Am servit alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|