"Carbonara" dietetica cu pesto de mazare

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
2 Dec 2015 | 3301 vizualizari
"Carbonara" dietetica cu pesto de mazare

Ingrediente

  • 200 grame mazare congelata
  • 1 lingura mix de seminte precum seminte de floarea soarelui, muguri de pin, seminte de dovleac
  • 1 catel mic de usturoi
  • 15 grame busuioc proaspat
  • 15 grame parmezan
  • 1 lamaie
  • 150 grame spaghete integrale
  • 1 fasie de bacon
  • 100 ml iaurt bio degresat
  • 1 ou
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra.

Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de usturoi, sucul de lamaie, busuiocul, sare si parmezanul si se tranforma intr-o pasta. Se adauga apoi mazarea si se transforma intr-un piure nu foarte fin.

Se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie fasia de bacon bucati mici si se prajesc in foarte putin ulei pana devin crocante. Se scot pe o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se adauga trei sferturi din cantitatea de pesto de mazare obtinut anterior si se incalzeste.

Se amesteca oul cu iaurtul. Dupa ce pastele s-au gatit se scurg si se pastreaza o cana din apa in care au fiert. Se adauga spaghetele in tigaie cu mazare si se amesteca. Se ia tigaia de pe foc, se adauga mixul de ou si iaurt si se amesteca. Se mai adauga apa daca este nevoie pentru a obtine o textura cremoasa. Se adauga sare si piper, daca este nevoie si se serveste cu restul de pesto si bucatile de bacon crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Carbonara" dietetica cu pesto de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui prajit

Postat de xana

Pui prajit

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand...

Citeste continuarea

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2015, 15:42
la 02.12.2015, 15:47
la 02.12.2015, 17:23
Asta bun!
la 02.12.2015, 20:06
Super!
la 02.12.2015, 20:51

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking