Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 gr lapte
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 20 gr drojdie
- 50 ml ulei
- 1 galbenus+2 linguri lapte pentru uns
- mac
- 500 gr carnaciori de pui
Mod de preparare
1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut.
2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele caldut. Incepem sa framantam ajutandu-ne de ulei, pana ce aluatl incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
3. Se intinde o foaie subtire, cam 1/2 cm si se taie fasii late de 2 cm si lungi de 20 cm. Daca avem carnaciori mai lungi, atunci si lungimea fasiei va fi mai mare.
4. Se ruleaza aluatul pe carnacior, apoi se aseaza in tava tapetat cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de uo si lapte si presaram deasupra mac. .( poza de la acest pas imi lipseste ) Lasam la crescut 10-15 minute dupa care ii coacem in cuptorul preincalzit pana ce sunt bine rumeniti.
5. Se servesc cu mustar, eventual cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori de pui in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|