Ingrediente
- foietaj de placinta
- carnaciori semi-afumati subtiri
- seminte mac
- seminte susan
- ou batut - optional
Mod de preparare
Aluatul de foietaj se dezgheata treptat la temperatura camerei .
Se taie fasi cu latimea de 10 cm .
Carnaciorii se taie tot la lungimea de 10 cm .
Se aseaza carnaciorii distantati pe jumatate din fisia de aluat si cu ceialalta parte se acopera . Se apasa intre carnaciori cu degetele sa ramana tot atata interval .
Cine doreste poate sa unga inainte suprafata exterioara cu ou batut .
Presarati deasupra seminte de mac si susan .
Se da la rece [ ideal la congelator ] putin sa se intareasca din nou aluatul. Astfel se vor taia bucatile mai usor si estetic .
Se scote de la rece bucata de foaie umpluta cu carnaciori si se taie cu un cutit bine ascutit in fasii de 2 cm [ un deget ] .
Coaceti la cuptor , foc mediu , pana devin rumeni .
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|