Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

Postat de mihaelar63 in Porc
18 Ian 2021 | 2427 vizualizari
Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

 Cand ai carnatul si cartofii tai de casa, poti spune ca mananci ca la bunici. O mancare simpla taraneasca fara pretentii dar cu gust maxim. Ingrediente de prima calitate -desi cu acei minusculi cartofi cu care m-am cam ostenit :D  Sa prepari ceva simplu cu gust de copilarie nu inseamna ca nu ai cultura culinara -inseamna ca pastrezi traditia. Asa era calendarul culinar, iarna mancaruri mai consistente ,, asortate "frigului de afara .

Ingrediente

  • 40 cm carnat de porc afumat-de casa
  • 1 kg cartofi -din gradina soacrei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
  • sare
  • castraveti in saramura-de casa

Mod de preparare

  1. Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare  .
  2. Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi].
  3. Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa .
  4. Dupa primul clocot cand carnatul a capatat putina fermitate se scoate si se  taie in bucati de marimea preferata .
  5. Se introduce inapoi carnatul langa cartofi si se continua prepararea.
  6. Carnatul va elibera suficienta grasime si sare . Nu mai este nevoie de ulei .
  7. Cand a scazut apa , gustati si sarati daca este nevoie . Piparati.
  8. Presarati pe deasupra patrunjel verde , pentru prospetime .
  9. Si bunica avea iarna patrunjel verde . Era in ghiveci , pus la geamul bucatariei.
  10. Serviti alaturi muraturile preferate .
  11.    Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele in crusta de susan

Postat de merisor67

Chiftele in crusta de susan

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de gurita_ta2005

Papricas de porc cu galuste

Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce. Se lasa circa 5 minute si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2021, 13:15
la 18.01.2021, 13:22
Vin si eu la masa
la 18.01.2021, 14:03
Adele , te astept !!! Inca stau bine cu carnatul )
la 18.01.2021, 14:09
Deliciosi!Si cartofii si carnatul!
la 18.01.2021, 14:40

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking