Tochitura de purcel, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Porc
16 Sep 2019 | 3061 vizualizari
Tochitura de purcel, cu cartofi natur

În convalescență fiind, am avut o pauză mare ”de la butoane” cum obișnuiește să spună o colegă foarte harnică, dar ieri m-am ridicat din pat ca să fac rapid ceva dulce, iar astăzi am preparat un fel principal, din ingrediente puține și de calitate, la fel de rapid, dar în același timp foarte gustos și sățios. Am făcut o tochitură din pulpă de porc pe care am servit-o alături de cartofi natur, nu de mămăliguță și de alte ingrediente, ca de obicei. Am preparat carnea oarecum dietetic, mai mult fiartă și rumenită doar ușor, pentru că nu era grasă și am folosit puțin ulei. În plus, nu voiam să se ardă și să capete un gust amărui. Mâncarea a fost foarte bună și a dispărut rapid, mai ales din farfuria soțului, care nu este un așa mare amator, ca mine, de mămăliguță. Iată de ce am preferat cartofii natur... Garnitura a fost doar pentru două porții, de azi.

Ingrediente

  • 1,200 kg de pulpă de porc
  • 6 cartofi roz
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • apă

Mod de preparare

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime.

Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin albe.

Se toarnă apă în cratiță, până ce se acoperă bine carnea și se fierbe la foc mediu. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. 

Când apa scade, se înțeapă carnea cu o furculiță, pentru a vedea dacă este fragedă. Dacă mai trebuie să fiarbă puțin, adăugați o cană de apă caldă și lăsați cratița la foc mic, până ce bucățile de carne încep să se rumenească ușor. Atunci condimentați, după gust, cu sare și piper și când carnea este gata, luați cratița de pe foc.

În timp ce carnea fierbe, se alege, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când carnea este aproape gata, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb la foc iute, în apă cu sare.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pun în farfurie, se presară pătrunjel tocat și se adaugă tochitura din carne de purcel.

Se poate servi cu orice salată de sezon, sau cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de purcel, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Cea mai buna friptura de porc

Postat de mihaelar63

Cea mai buna friptura de porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec...

Citeste continuarea

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

Postat de vasimur

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2019, 18:50
Multa sanatate !!!! Si mai dietetic se poate gati foarte bun
la 16.09.2019, 18:51
Așa este, Mihaela! Mulțumesc frumos pentru apreciere și pentru urare!
la 16.09.2019, 18:59
Delicioasa!
la 16.09.2019, 19:13
la 16.09.2019, 20:06
Si mancarurile astea mai dietetice sunt foarte bune. Eu asa gatesc cel mai des, mai fara ulei, prajit mai rar si ne-am obisnuit asa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking