Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime.
Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin albe.
Se toarnă apă în cratiță, până ce se acoperă bine carnea și se fierbe la foc mediu. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.
Când apa scade, se înțeapă carnea cu o furculiță, pentru a vedea dacă este fragedă. Dacă mai trebuie să fiarbă puțin, adăugați o cană de apă caldă și lăsați cratița la foc mic, până ce bucățile de carne încep să se rumenească ușor. Atunci condimentați, după gust, cu sare și piper și când carnea este gata, luați cratița de pe foc.
În timp ce carnea fierbe, se alege, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.
Când carnea este aproape gata, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb la foc iute, în apă cu sare.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pun în farfurie, se presară pătrunjel tocat și se adaugă tochitura din carne de purcel.
Se poate servi cu orice salată de sezon, sau cu murături.