Carnati de casa afumati

Postat de Constelatialeu in Porc
15 Dec 2015 | 15957 vizualizari
Carnati de casa afumati

Nelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....

Ingrediente

  • 10 kg carne de porc tocata ( amestec carne macra cu slanina)
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia iute
  • ardei rosu iute, uscat si taiat marunt
  • usturoi
  • cimbru
  • 1l apa
  • mate de porc
  • Si-o afumatoare buna ( a mea are cam 80 de ani )

Mod de preparare

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o parte din condimente sa amestecam, gustam si eventual mai adaugam ce mai trebuie, cat sa fie un echilibru intre condimente, nici sa-ti ia gura foc dar nici sa fie ''lesinati'' ca pentru bolnavi.Dupa ce am potrivit gustul, adaugam apa si framantam bine, lasam 20 min sa se odihneasca. Pregatim masina pentru carnati, punem matul de carnat pe tulumba si apoi incepem sa umplem matul cu amestecul de carne. Avem grija sa nu-i facem prea indesati sa nu plezneasca si sa nu ramana aer intre carne. Dupa ce am terminat de facut toata carnea, lasam carnati la vant pana a doua zi, cand ii transferam in afumatoare si dam un prim fum de vreo 2-3 ore, apoi lasam peste noapte si mai dam un fum a doua zi, tot pret de vreo 2-3 ore. Cam asta-i toata filozofia, apoi putem sa-i mancam cu pofta sau fara pofta, dupa caz....Sa aveti pofta, zic eu, au iesit deliciosi, olecuta iuti cat sa-ti gadile papilele...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Fantezie de purcel

Postat de MotanLaOale

Fantezie de purcel

Iata cum se prepara Fantezie de purcel Carnea se taie bucati potrivite mai mici.  Carnatii se taie la 2 cm.  Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Postat de katty

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2015, 15:43
buni buni
la 15.12.2015, 15:44
harnica Cleme asta !
la 15.12.2015, 15:45
Nu ma impac cu carnatii...mananc putin si-mi fac rau. Dar, in schimb baietii ar manca zilnic.
la 15.12.2015, 15:45
Tulai mama ce ne-ai adus
la 15.12.2015, 15:49

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking