Ingrediente
- o pulpa si un piept de curcan;
- un cartof foarte mare;
- un ardei Kapia mare;
- 200 g ciuperci (Champignon + ciuperci de padure);
- jumatate de morcov;
- jumatate de praz;
- 4 cepe mici;
- o bucata mica de radacina de telina;
- doua lingurite de boia de ardei dulce;
- ierburi aromatice: cimbru, busuioc, oregano;
- sare, dupa gust;
- 200ml apa.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se spala carnea, se taie in bucati mari, se adauga sarea, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile aromatice. Se pune intr-un vas de yena impreuna cu 200ml apa, se acopera cu capacul si se baga la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate.
Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari. Ciupercile Champignon se lasa intregi, iar cele de padure se taie in bucati mici. Se adauga si peste acestea sare, o lingurita de boia de ardei dulce, busuioc si oregano. Se pun peste carne atunci cand aceasta este facuta pe jumatate si se mai baga la cuptor.
Cand sunt aproape gata, se poate lua capacul pentru a le lasa se rumeneasca frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de curcan cu ierburi aromatice, legume si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|