Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911 in Curcan
25 Iun 2020 | 4647 vizualizari
Carne de curcan la punga, in cuptor

Fiind carne de curcan crescut la tara, procesul de gatire este mai lung si pentru asta am ales sa folosesc punga pentru cuptor pentru a se gati mai repede. Pe langa carne am facut o garnitura de cartofi aromati, o salata de rosii cu fetta si un sos tzatziki. Un deliciu!

Ingrediente

  • 2 buc carne de curcan ( o pulpa intreaga taiata in doua si o aripa)
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1/2 lgt boia iute
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 30 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • cartofi noi pentru garnitura
  • condimente (sare, piper, rozmarin)
  • ulei

Mod de preparare

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte. 

A doua zi se scoate cu o ora inainte de a baga carnea la cuptor. Intre timp se mai maseaza carnea, se intoarce si pe partea cealalta.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. In tava cuptorului se asaza punga cu carne si se lasa pentru o ora. Se incearca carnea si daca mai este nevoie, se mai lasa in punga pentru inca o jumatate de ora. 

Intre timp se curata cartofii si se taie in 4 sau 6, in functie de cat de mari sunt. Se stropesc cu ulei si se presara sare, piper si rozmarin maruntite la rasnita.

Se asaza cartofii in tava cuptorului si se scoate carnea din punga, asezandu-se printre cartofi. Se toarna si sucul de pe carne, din punga. Se da la cuptor pana sunt facuti cartofii si carnea este frumos rumenita.

Se serveste cu o salata sau sos tzatziki.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de curcan la punga, in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Piept de curcan la grill

Postat de Irina

Piept de curcan la grill

Am taiat o bucata de hartie pentru copt, pe care am pus cateva crengute de cimbru, sare si boabe de piper. Eu am folosit piper rosu. Deasupra am asezat medalioanele de curcan, crestate din loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2020, 21:24
la 25.06.2020, 21:37
Foarte gustoasă și tentantă...!
la 25.06.2020, 22:09
Ai avut punga din aia mare de metro, de a incaput tot curcanul ?
la 26.06.2020, 00:00
la 26.06.2020, 11:18

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking