Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
20 Dec 2015 | 5507 vizualizari
Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

Si daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D

Ingrediente

  • 3/4 de iepure;
  • sare;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • o lingura de untura solida;
  • apa;
  • doua cepe;
  • cinci catei de usturoi;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de radacina de telina (60 g);
  • o conserva de rosii intregi (400 g);
  • o cracuta verde de rozmarin;
  • o frunza verde de busuioc;
  • o foaie uscata de dafin;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • 250 g spaghete + sare + apa pentru fierberea acestora (1,5 - 2 l).

Mod de preparare

Se transeaza carnea, se spala si se  da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.

Se curata de foi doua cepe si doi catei de usturoi si se spala.

Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Dupa ce s-a inabusit carnea putin, se adauga aceste legume si circa 300 ml apa, pentru inceput. Se lasa la fiert tot acoperite cu capacul si se adauga apa, daca este necesar, pana cand se fragezeste carnea. Spre final, se scot legumele din tigaie, iar rosiile intregi din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a obtine suc. Acesta se toarna peste carne si se adauga o cracuta verde de rozmarin, o frunza verde de busuioc si o foaie uscata de dafin. Se lasa in continuare la foc pana cand scade sosul, apoi se adauga 3 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si feliati) si patrunjel verde (spalat si tocat), dupa care se ia tigaia de pe foc.

Pentru pregatirea spaghetelor, se pun apa si sarea la fiert si cand clocotesc, se adauga spaghetele, fierbandu-se conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o sita si se clatesc cu apa calda.

 Pe o farfurie se pune 1/6 din spaghete si o bucata de carne cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Iepure cu vin rosu si rozmarin

Postat de cristeena20

Iepure cu vin rosu si rozmarin

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu....

Citeste continuarea

Iepure cu vegetale si smantana

Postat de panacris

Iepure cu vegetale si smantana

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2015, 10:22
Super
la 20.12.2015, 10:37
la 20.12.2015, 10:41
Vin la masa! Tare bun ce ai facut tu acolo!
la 20.12.2015, 10:43
mmmm.... ce buna ar fi!
la 20.12.2015, 10:48

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking